A 2018-as csőd és tulajdonosváltás után tavaly valamelyest magára találó Racing Point 2020-ra a Mercedes előző évi bajnoki autójára erősen hasonlító modellel állt elő, amely a formához illő versenyképességet is ígért, egyesek azt is megkockáztatták, hogy a Barcelonában nem remeklő Ferrari előtt lehetnek majd.

A csapatfőnök, Otmar Szafnauer sem titkolja, hogy ilyen erős csomagjuk még sosem volt a 2008-as Force Indiává való alakulásuk óta.

„Azt hiszem, ez a legversenyképesebb autónk. Komoly előrelépés. Volt már olyan, amikor nagyon versenyképesek voltunk, emlékszem, amikor Adrian Sutil Spában az emelkedőn előzte meg a Mercedesben ülő Michael Schumachert, voltak futamok, amikor nagyon gyorsak voltunk, egyszer (2009-ben) majdnem győztünk is Spában.”

„De teljes csomagként, Barcelona alapján, ami elég jól mutatja, milyen munkát végzett az aerodinamikai stáb, talán ez az eddigi legjobb munkájuk, és az biztos, hogy sosem mentünk még olyan jól ott, mint idén” – magyarázta az F1 Nation podcastben.

Szafnauer bízik benne, hogy a júliusi szezonkezdetre is megmarad a formájuk:

„Úgy gondolom, hogy a téli teszten látott versenyképesség a Red Bull Ringen is meglehet, másrészt hosszú leállás volt, senkinek sem volt ideje komolyabban fejleszteni az autót. Mi legalábbis nem készítettünk új elemeket. Mindenesetre úgy vélem, hogy Ausztriában is meglesz majd a versenyképességünk.”

Kövess minket a Facebook-on!