Az év végén távozó Sebastian Vettel helyére a Ferrari 2021-re a McLarentől érkező Carlos Sainzot igazolta.

Sokan meg vannak győződve róla, hogy a spanyol lesz a Ferrari új Barrichellója, Massája, azaz az első számú pilóta szárnysegédje, erre utal az, hogy Vettel hangsúlyozottan nem a pénz miatt távozik, ahogy az is, hogy saját nevelésű sztárjával, Charles Leclerc-rel tavaly karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított a Scuderia, Sainz „csak” kétéves szerződést kapott.

A spanyol Radio Marca is rákérdezett Sainznál, hogy másodhegedűsi szerepre megy-e a Ferrarihoz, a 25 éves versenyző így felelt:

„Nem, semmi olyat nem írtam alá, ami arról szól, hogy második számú versenyző leszek. A szerződésemben – ahogy minden ilyen szerződésben – benne van, hogy a csapat a versenyző felett áll, de egy szó sincs benne a második pozícióról vagy bárki támogatásáról.”

„Azt tudom, hogy mindent beleadok majd a Ferrari érdekében, azért, hogy győzzünk. Én minden pilótát ugyanúgy kezelek, mindannyian ellenfelek vagyunk, mindannyian győzni akarunk. Aztán ha bonyolult helyzet adódik, a megfelelő döntést fogom hozni, ne féltsenek!” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebook-on!