A Ferrari két héttel ezelőtt jelezte, hogy közös megegyezés alapján nem hosszabbítanak szerződést Sebastian Vettellel, a négyszeres világbajnok német 2020 végén távozik a csapattól.

Miután a Red Bullnál kerek perec megmondták neki, hogy náluk nem lesz helye, a McLarennél pedig Daniel Ricciardóval pótolták a Vettelt a Ferrarinál pótló Carlos Sainzot, a németnek a Renault és esetleg a Mercedes maradt, ha 2021-ben is szeretne a Forma-1-ben versenyezni.

Természetesen a Mercedes a vonzóbb lehetőség, és úgy tűnik, az érdeklődés nem is új keletű, a Motorsport.com úgy tudja, Vettel már 2019 végén készült a Ferraritól való távozásra, és már akkor kopogtatott a bajnokcsapatnál, ahol azonban elutasító választ kapott a csapatfőnök Toto Wolfftól.

Wolff a napokban ugyanakkor elismerte, hogy marketingszempontból nagy fogás lenne Vettel szerződtetése, ráadásul több helyről is hallani, hogy Stuttgartban, az anyacég Daimler vezetői – köztük a tavaly érkezett fővezér, Ola Kallenius – nagyon is szeretnék Vettelt.

A Mercedesnél Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is kifut idén – a jelek szerint az utóbbi helyére érkezhetne a német, vagy legalábbis a finn pilóta menedzsmentje ettől tarthat.

A múlt héten felröppent, hogy Bottas menedzsere, Didier Coton megbeszéléseket kezdeményezett a Renault-főnök Cyril Abiteboullal, az F1Insider.com azt írja, „Coton a Red Bull-csapatfőnök Christian Hornert is ebédre hívta, ugyanezzel a céllal”.

Bottas tapogatózásában van logika, ugyanakkor a Red Bull-vonal nem tűnik komoly lehetőségnek, hiszen megvannak a saját versenyzőik, Max Verstappen mellett pont jó nekik Alex Albon.

Kövess minket a Facebook-on!