Bár az elmúlt két szezonban Sebastian Vettel hullámzóan teljesített, a Ferrarival pedig megromlott a viszony, így 2020 végén el is hagyja az olasz csapatot, első F1-es főnöke, a Toro Rossó-s Franz Tost szerint a négyszeres világbajnok még ma is versenyképes, csak megfelelő autó és környezet kell neki.

„Valaminek a vége mindig valami új kezdetét is jelenti. Minden azon múlik, milyen ülést szerez majd. Ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdhessen, mert Sebastian Vettel az a kaliber, aki képes rá. A három élcsapatnál kellene helyet találnia. Akkor valódi esélye lesz a futamgyőzelmekre és az újabb bajnoki címre. Elég jól ismerem Sebastiant, biztos vagyok benne, hogy ez a fő célja” – nyilatkozta a Forma-1 hivatalos oldalának az osztrák.

„Nem az a fajta pilóta, aki egyszerűen ott akar lenni a rajtrácson. Ha lesz futam, ő meg akarja nyerni. A kérdés, hogy milyen hozzávalókat kap a cél eléréséhez.”

A dolgok jelenlegi állása szerint a topcsapatok közül Vettelnek talán csak a Mercedesnél lehet halvány esélye, amúgy mehet mondjuk a Renault-hoz, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan jó pénzért a középmezőnyben brusztoljon.

„Pénzügyi szempontból nem kényszerül a versenyzés folytatására, de szerintem a bajnoki címig jutó pilóták amúgy sem igazán foglalkoznak a pénzzel” – mondta Tost. „Az motiválja őket, hogy újra győzzenek, eredményesek legyenek. Ez adja a motivációt, nem a pénz.”

„Még csak 32 éves, nagyon jó versenyző, és ha megfelelő csomagot, kap, ha egy Ferrariban, Red Bullban vagy Mercedesben ülhet, akkor továbbra is futamokat nyerhet, sőt, meggyőződésem, hogy még világbajnoki címet is, csak az a kérdés, melyik csapatnál vezethet.”

Kövess minket a Facebook-on!