A gokartozás, majd az alsóbb kategóriás formaautók világában együtt nőtt fel az F1-ben 2018-ban bemutatkozott Charles Leclerc és a tavaly érkezett ifjonchármas, Alexander Albon, Lando Norris és George Russell, ám míg Leclerc már a Ferrari sztárja, Albon simán futamgyőztes Red Bullnál és Norris is a legalább alkalmi dobogós helyezésekre képes McLarenben ül, Russellnek a sereghajtó Williams jutott.

„Mindannyian fiatalok vagyunk, szeretnénk sikeres karriert, jó futamokat, győzelmeket, méghozzá azonnal. De nem mindig sikerül ez, nem is tudom, például Nico Rosberg hány évet várt az első győzelmére, de ha az ember teszi a dolgát, jól teljesít, előbb-utóbb meglesz erre a lehetősége” – mondta a Sky Sportsnak.

 

F1: Irigykedik a Williams ifjonca 1

Leclerl, Albon, Russell (Fotó: Twitter/George Russell)

„Pillanatnyilag én is csak ennyit tehetek. Látva, hogy a haverjaim már bajnoki esélyes autókban ülnek, egy kicsit irigy vagyok, naná, hiszen én is szeretnék ott küzdeni az elejében.”

„Mindenesetre tudom, hogy ha mindent belead, ha jól teljesítek, akkor számomra is eljön majd a lehetőség. Akár jövőre, akár két, öt vagy tíz év múlva, de jönni fog” – bizakodott.

Russellnek azért nem kell túlságosan aggódnia, nagyon is jó háttérrel rendelkezik, hiszen a Mercedes neveltjeként jutott az F1-ig, és ha minden jól megy, pár éven belül az elmúlt időszakot teljesen uraló csapatnál köthet majd ki.

Kövess minket a Facebook-on!