Unásig ismételt tény, hogy míg Charles Leclerc-rel tavaly év végén egészen 2024-ig hosszabbított a csapat, Sebastian Vettel ferraris szerződése idén lejár.

A 32 éves német jövőjét illetően természetesen nagy a találgatás, ilyen-olyan spekulációk is megjelentek már, most ezekhez tette hozzá a magáét a Ferrari-specialista szakíró, Leo Turrini.

„A Scuderia Ferrari egy évre szóló hosszabbítási ajánlatot tett Sebastian Vettelnek, egyben kérték, hogy június végéig válaszoljon, azaz még a bajnokság elindulása előtt. Vettel kételyei abból fakadnak, hogy változás lehet a versenyzők kezelésében – ne feledjük, Charles Leclerc-nek egészen 2024-ig szól a szerződése” – mondta a Sky Italiának.

„De nem arról van szó, hogy az ajánlattal Charles másodhegedűsévé tennék Sebet, mert ahogy Camilleri (Louis, Ferrari-vezérigazgató) személyesen mondta nekem, egy négyszeres világbajnok elé nem lehet odaállni azzal, hogy egy kétszeres futamgyőztes szárnysegédje legyen” – emelte ki Turrini.

A szakíró hozzátette, hogy Vettelt a McLaren és a Renault is megkereste, azaz akár mehetne az épp az ő ülésével hírbe hozott Carlos Sainz vagy Daniel Ricciardo helyére.

„Tudom, hogy Vettelnek a Renault-tól és a McLarentől is van szerződési ajánlata, de azt nem, hogy őt mennyire érdeklik ezek. Majd meglátjuk, mit lép Seb. Ha a Ferrarinak nemet mond, akkor a csapat szerintem Sainzra hajt majd rá.”

Kövess minket a Facebook-on!