A Forma-1-et 2017 eleji leváltásáig három és fél évtizeden keresztül irányító Bernie Ecclestone szerint a sportág főszereplőiből, a versenyzőkből mára kiölték a karaktert, a szenvedélyt, pontosabban nem engedik azt a felszínre.

A 89 éves üzletember szerint hagyni kéne, hogy a pilóták szabadon nyilatkozzanak, a pályán mindent beleadva küzdjenek, ha pedig esetenként elcsattanna egy-egy pofon, az sem lenne gond, sőt…

F1: Néha verekedhetnének a pilóták! 1

Bernie Ecclestone

„Nagyon felbosszant, amikor látom, hogy a pilóta mellett ott lohol egy fiatal PR-os egy mikrofonnal, figyeli, hogy mit mond a versenyző. Ha a srác robbanni akar, van valami mondanivalója, hagyják, hadd beszéljen! Most bébiszitterek vigyáznak rá, nehogy bajt csináljanak” – mondta az Autocarnak.

„Én azt szeretném látni, hogy a sportolók néha átlépik a határokat. Nem úgy, hogy balesetet okoznak, de rendes kerék a kerék elleni csatákat. És hogy mi van, ha rosszul sül el a dolog? Emlékeznek, amikor Nelson (Piquet, az akkor az Ecclestone által irányított Brabham pilótája – a szerk.) kiszállt az autóból és bepancsolt egyet Eliseo Salazarnak, miután ütköztek? A nézők imádták! Az emberi volt” – magyarázta.

Piquet és Salazar esete az 1982-es Német Nagydíjon

Kövess minket a Facebook-on!