A 2020-as Forma-1-es idény – már ha elindul – a szokásosnál rövidebb lesz, a futamok egy részét pedig zárt kapuk mögött, nézők nélkül tartják majd.

A Holland Nagydíj „frontembere”, az egykori F1-pilóta Jan Lammers azt állítja, a színfalak mögött nagy a tülekedés, helyezkedés, egyes versenyhelyszínek sportszerűtlenül igyekeznek bebiztosítani a helyüket az újjászervezendő naptárban.

„Ausztria, Anglia, Magyarország és esetleg Hollandia és Belgium is fantomfutamra készül. De a nézők nélküli futamokért persze fizetni kell, komoly összegekről van szó, amit a pályák nem tudnak előteremteni. Megy az alkudozás. Egyes pályák azt mondják, nálunk ingyen lehet a verseny, ha aztán csökkentett díjjal visszakerülhetünk a naptárba. A Forma-1 vezetése pedig felhasználja ezeket az ajánlatokat a más pályákkal folytatott tárgyalásokban. Ami minket illet, számunkra nem vonzó a felesleges pénzkiadás” – magyarázta a BNR Newsradiónak.

A zandvoorti futamot a múlt hétvégén rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt az kútba esett, egyelőre nem tudni, pótolják-e még idén.

„A döntés a holland egészségügyi hatóság kezében van, emellett sajnos attól is függ, hogy az F1 hogyan halad a szervezéssel. Ha az F1 állja a cehet, a nézők pedig jöhetnek, akkor lesz futam. De egyelőre úgy néz ki, hogy Zandvoort nem 35, hanem csak 36 év után tér vissza.”

Kövess minket a Facebook-on!