Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly a Racer.comnak nyilatkozva egyebek mellett a közösségi médiás jelenlétről, annak árnyoldalairól beszélt. A tavaly a Red Bullhoz előléptetett, majd az idény felénél onnan ejtett francia szerint a jelenlét mára gyakorlatilag kötelező, a negatív dolgokat pedig egyszerűen tudni kell kezelni.

„2019-ben, 2020-ban a mi generációnkból már mindenki ott van a közösségi médiában. Az egyetlen kivétel Seb (Vettel), csak ő nem. Mindannyian biztatjuk, hogy menjen fel az Instagramra, ugyanis manapság nem normális, ha az ember nincs ott a közösségi médiában” – hozta fel a négyszeres világbajnok németet.

„Nyilván ez azzal jár, hogy szembesülünk vele, mit mondanak mások. Nekem kiskoromtól kezdve mindig mondogatták, hogy lehetetlen az F1-be jutni, ott csak 20 versenyző van, minek is próbálkozom, blablabla, de mindig sikerült ezeket a negatív energiákat pozitív dologgá fordítanom, még erősebb lett a motivációm, csak erősebbé tett, amikor negatív energiát közvetítettek felém.”

„Láttam kritikus üzeneteket, de igyekszem nem ezekre koncentrálni. Hozzászoktam, ezekkel együtt kell élni. Élsportolóként az ember a reflektorfényben van, akár az F1-ben szerepel, akár focizik vagy kosárlabdázik, mindig mindenről ítéletet mondanak az emberek. És könnyen elfelejtik a korábbi eredményeket, azt, hogy miért tart valaki épp ott, ahol, mindig csak a legutóbbi teljesítmény alapján ítélnek” – magyarázta tapasztalatait a 24 éves francia.

Kövess minket a Facebook-on!