A koronavírus-járvány kezdetén, az elsőként elhalasztott Kínai Nagydíj helyére már bejelentkezett Imola, de az épp akkor komolyra forduló olaszországi helyzet miatt azonnal le is került a kérdés a napirendről.

Most, amikor az F1 vezetése igyekszik az év második felére összehozni egy megfelelő számú futamból álló új naptárat, a San Marinó-i Nagydíj egykori helyszíne megint igyekszik helyezkedni, úgy érzik, könnyen elérhető európai pályaként érdemes lenne velük dolgozni. A zárt kapus rendezést sem bánnák, igaz, nem is tudnának fizetni a futamért.

„A mostani helyzet lehetőség számunkra, hogy nagydíjrendezésre jelentkezzünk. Nyilván a kormányzati intézkedéseken is múlik, hogy rendezhetünk-e futamot. Természetesen fizetés nélkül kínálnánk a pályát, aztán megnéznénk, milyen költségeink vannak. A régiótól is kérhetünk egy kis segítséget. De nem állunk úgy, hogy rendezési díjat fizessünk” – nyilatkozta a Motorsport.comnak a pálya elnöke, Uberto Selvatico Estense.

„De nézők nélkül sokkal egyszerűbb is a dolog, hiszen nem kell a lelátókkal foglalkoznunk, nem kell a VIP vendégekre készülnünk meg ilyenek. Biztosan jóval kevesebbe kerül így, mint egy teljes rendezés” – tette hozzá.

Mivel a jelenlegi állás szerint az augusztus végi Belga Nagydíj a sportrendezvények tilalma miatt megrendezhetetlennek tűnik, Imola Spa helyére ugorhatna be, az a monzai Olasz Nagydíj elé.

„Talán egyszerűbb lenne Monzával együtt versenyt rendezni, ezzel a csapatok időt és pénzt spórolhatnának. De tavaly még októberben is szép időnk volt, sőt november első felében is, szóval az időjárás miatt nem aggódunk. Én úgy vélem, az emberek szeretnék Imolát. Nekünk álmunk a visszatérés, de egyelőre csak álom” – magyarázta Estense.

Imola hivatalosan még nem kezdett tárgyalásokat a Forma-1 vezetésével, azt ugyanis csak az Olasz Nagydíjat is szervező olasz autóklubon keresztül intézhetik, kíváncsian várjuk, lesz-e bármi is a dologból.

Kövess minket a Facebook-on!