A brit Guardian nyomán mi is megírtuk, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto a kiadási plafon lejjebb szorítását illető viták kapcsán meglebegtette, hogy a maranellói márka kiszállhatna a Forma-1-ből, hogy máshol kamatoztassa a versenyzési tudását.

Az olasz márka csütörtök késő délelőtt reagált a lapban megjelentekre, leszögezték, hogy Binotto nem mondott ilyet, félreértették.

„Szeretnénk tisztázni, hogy Mattia a Guardiannek adott interjújában sosem mondta azt, hogy a Ferrari kiszáll a Forma-1-ből, ha alacsonyabb lesz a kiadási plafon. Sőt, Mattia épp arra utalt, hogy a Ferrari nem keres versenyzési lehetőséget az F1-en kívül” – írták közleményükben. „A cikk címéből – amit sokan közvetlenül átvettek – gyorsan világossá vált, hogy félreértették (Binottót)”

A The Race-nek a Ferrari annyival egészítette ki a fentieket, hogy az F1-es kiadási plafon túlságosan alacsonyra szorítása esetén – az emberi erőforrásaik és az infrastruktúra megóvása érdekében – a Forma-1 mellett keresnének további tevékenységet például a hosszútávú világbajnokságban (WEC) és/vagy az amerikai IndyCarban.

Kövess minket a Facebook-on!