A 2020-as Forma-1-es idény első felét elvitte a koronavírus-járvány, számos futamot halasztottak, köztük az új belépő Vietnámi Nagydíjat és a naptárba három és fél évtized után visszakerült Holland Nagydíjat is.

A szezon a jelenlegi remények szerint júliusban indulhat el, a nyár második-harmadik hónapjában igyekeznek majd kipörgetni az európai versenyeket, amiben segíthet, hogy az augusztusi nyári szünetet március-áprilisra hozták előre.

Úgy tűnik azonban, hogy a zandvoorti versenyen ez sem segít, ugyanis a járványhelyzet miatt Hollandiában egészen szeptemberig meghosszabbították a tömegrendezvények tilalmát.

„Meglátjuk, milyen lehetőségeink lehetnek még, de én nem tartom valószínűnek” – mondta a futam idei megtartásáról a Holland Nagydíj „frontembere”, az egykori F1-pilóta Jan Lammers.

„Ez van. De legalább tisztán látunk, a szakértők véleményét pedig tiszteletben tartom. Ugyanakkor az F1 vezetése és az FIA szinte lehetetlen feladat előtt áll, ha valamit szeretnének még összehozni az idei naptárral” – tette hozzá.

F1: Hollandiából sem lesz semmi 1

A Forma-1 vezetése az elmúlt héten arról érdeklődött a különböző európai versenyhelyszíneknél, hogy hajlandóak lennének-e zárt kapuk mögött, nézők nélkül nagydíjat rendezni – Zandvoort nem nyitott erre.

„Részünkről ez kizárt, és nem is akarunk ilyen homályos tervekkel foglalkozni. Mi úgy szeretnénk megvalósítani a futamot, ahogy eredetileg elképzeltük. De most a vírus az úr. Kár érte, de most nem lehet erőltetni. És szervezőként sem csak mi vagyunk ilyen helyzetben” – magyarázta Lammers.

Kövess minket a Facebook-on!