Daniel Ricciardo 2018 nyarán mindenkit meglepett azzal, hogy annak ellenére, hogy sem a Ferrarinál, sem a Mercedesnél nem akadt hely számára, nem hosszabbított a Red Bull-lal, helyette a Renault-hoz igazolt 2019-re.

A Renault, és így az ausztrál pilóta a tavalyi évben csalódást keltően szerepelt, előrelépés helyett visszalépést produkáltak.

Ricciardo két évre szóló, összesen több mint 50 millió dolláros szerződése idén ki is fut a francia márkánál, nagy kérdés, folytatja-e velük, vagy akad-e jobb lehetősége mondjuk a Ferrarinál, a McLarennél, esetleg akár volt csapatánál, a Red Bullnál.

„Ezt még sosem kérdezték tőlem!” – mondta a brit Sky Sportsnak. „Hogy kizárnám-e a Red Bullhoz való visszatérést? Nem. Azt hiszem, azt már megtanultam az életben, hogy soha nem mondd, hogy soha.”

„Soha ne zárj ki semmit teljesen – kivéve ha börtönbüntetésről vagy ilyesmiről van szó! Szóval nem mondok nemet” – szögezte le.

F1: Ricciardo visszamenne a Red Bullhoz 1

 

Az ausztrál azt is elismeri, hogy a Forma-1 kényszerszünetében még a szokásosnál is nehezebb a jövőről tárgyalni:

„Jelenleg nem nehéz beszélgetni, hiszen minden áll, igazából semmi sem történt ezen a téren. Normális esetben a versenyek után, az eredmények, a lendület alapján mennek a tárgyalások. De most tényleg nincs miről beszélni, sokkal inkább a jelenlegi helyzet és annak kezelése a téma. Minden lelassult most.”

A Red Bull-lal összesen hét futamgyőzelmet szerző Ricciardo amúgy úgy érzi, bármelyik élcsapatnál megállná a helyét, továbbra is képes győzni: „100%-osan tudom, hogy meg tudom csinálni újra, amit korábban már teljesítettem.”

Azt láttad már, hogyan esett-kelt az ausztrál otthon? Ha nem, kattints!