Sebastian Vettel 2019-re új csapattársat kapott a Ferrari-nevelt ifjonc, Charles Leclerc személyében, a monacói fiatal pedig a várakozásokat túlszárnyalva szerepelt, a pole-ok, a győzelmek és a pontok tekintetében is a négyszeres világbajnok előtt zárt, igaz, mindkét maranellói pilóta kikapott a mercedeseseken túl a Red Bull-os Max Verstappentől is.

A jelenlegi ferraris szerződése utolsó évét töltő Vetteltől sokan azt várják, hogy idén összekapja magát, legyőzze Leclerc-t, de a németet sokkal inkább az érdekli, hogy a csapat előrébb lépjen – legalábbis ezt mondta az Autosportnak adott friss interjújában.

„Az nem különösebben fontos, hogy öt ponttal előtte vagy mögötte végzek, a fontos az, hogy a csapat a jó irányba tartson. Tény, hogy a tavalyi év visszalépés volt, ugyanis nem voltunk olyan erősek, mint a megelőző szezonokban. Megvoltak az okai ennek. Ezeket kell megértenünk és kiiktatnunk, hogy újra fejlődjünk.”

„Hogy aztán öt ponttal előrébb vagy hátrébb vagyok, az abban a pillanatban talán érdekelhet, de a fő cél akkor is az, hogy a Ferrari visszatérjen az élre” – állította.

F1: Vettelnek nem számít, hogy megveri-e Leclerc-t 1

Vettel az elmúlt egy-két évben a hullámzó teljesítménye miatt kapott hideget-meleget a sajtótól – úgy véli, hogy túlpörgetik a témát.

„Minden nap más a kérdés, minden eredmény után más a kérdés. Úgy érzem, ilyen tekintetben sokkal gyorsabban pörögnek a dolgok. Ha rossz napja van az embernek, akkor a következő pár hétben katasztrófáról szólnak a hírek, ha jó napja, akkor utána ő a legjobb a következő pár hétben. Mindig is ilyen volt a megközelítés, de a tempó felpörgött.”

„Bár valószínűleg nem csak az F1-ben van ez, az egész világra ez jellemző. Nem vagyok gazdasági szaki, de elég csak megnézni a pénzügyi piacokat, a tőzsde naponta ugrál le-fel. 15 évvel ezelőtt ugyanettől már pánik tört volna ki, mára meg teljesen normális, hogy 2 százalék fel, 3 százalék le. 20 évvel ezelőtt 3 százalékos emelkedésnél már azt mondták, hogy hoppá, gond van, álljunk csak meg!”