Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke azt tanácsolja utódjának, Jean Todtnak, hogy töröljék az egész Forma-1-es idényt. “Törölni kell az évet. Ez véget vetne a bizonytalanságnak, a csapatok és a versenyszervezők tudnának tervezni és felkészülni a jövőre. Jelenleg nem tudnak cselekedni, és rengeteg pénzt veszítenek” – fogalmazott a 80 éves Mosley, aki 1993 és 2009 között irányította a FIA-t.

A volt sportvezető szerint a koronavírus-járvány miatt kiszámíthatatlan a mostani helyzet. “A csapatok sokat kockáztatnak a várakozással, anélkül, hogy tudnák, biztosan kapnak valamit cserébe” – jelentette ki Mosley. Szerinte nincs garancia arra, hogy a versenyek júliusban újraindulnak, ez egyre kevésbé tűnik valószínűnek.

F1: Törölni kell az egész szezont! 1

“Ezért jobb cselekedni, és megragadni a lehetőséget a Forma-1 átszervezésére, és a sokkal szilárdabb pénzügyi alapok létrehozására” – fogalmazott. Mosley elutasítja, hogy nézők nélkül rendezzenek futamokat. “Az pénzügyi katasztrófa lenne a legtöbb versenyszervező számára.”

Már a június 28-ra tervezett Francia Nagydíj elhalasztása is szinte biztos, miután Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.