Daniel Ricciardo meglepetésszerű renault-s átigazolása után a Red Bull Racing a Toro Rossónál az előző idényben ígéretesen szereplő Pierre Gaslyt ültette Max Verstappen mellé 2019-re, de a francia nagyon rosszul járt ezzel.

Gasly már a téli tesztelés során kihúzta a gyufát, amikor rendesen összetörte a vadonatúj autót, majd a szezon során sem sikerült bizonyítania, hogy megérdemli az ülést, nem volt képes lépést tartani Verstappennel, nem hozta a pontokat, ezért – a korábbi ígéretekkel ellentétben – a nyári szünet után visszaküldték a Toro Rossóhoz, ülését az újonc Alexander Albonnak adták.

A francia pilóta visszatekintve úgy érzi, nem is volt valódi esélye a jó szereplésre, a csapatot egyszerűen túlságosan a kedvenc, Verstappen igényeihez alakították.

„Így igaz. Minden versenyző álma a személy szerint rá szabott csapat, mint a Red Bull az ő esetében. De ne feledjük, a Red Bull csapatsport, csak akkor győzhetünk, ha az egész csapat jól szerepel. Ehhez segítség kell, hiszen a versenyző teljesítménye nem kizárólag rajta múlik, minden csapattagnak hozzá kell tennie a magáét” – mondta az olasz Autosprintnek

A Red Bull 2020-ra is megtartotta Albont, míg Gasly Danyiil Kvjat mellett az idei évre Alpha Taurira átkeresztelt kisebbik alakulatnál folytatja, pedig a tavalyi ejtés után is szívesen visszament volna a nagycsapathoz.

„Idén sokkal jobban mehetett volna, ha visszatérhettem volna Red Bullhoz, mert sokat tanultam azóta. De idén legalább csak az Alpha Tauri-s versenyzésemre kell koncentrálnom. Minden energiámat arra fordítom, a célom, hogy mindenáron a Forma-1-ben maradjak.”