A globális koronavírus-járvány miatt a 2020-as Forma-1-es idény első kilenc futama közül kettőt töröltek (Ausztrália, Monaco), míg hetet elhalasztottak. A pillanatnyi állás szerint a június végi Francia Nagydíjjal indulhat az idény, amelyben a remények szerint sűrítve, dupla, tripla hétvégékkel végül 15-18 futamot tarthatnak meg az év végéig, esetleg jövő januárig.

A renault-s Daniel Ricciardo szeretné, ha minél több versenyen indulhatnának, de úgy véli, elengedhetetlen lesz, hogy a hétvégéket háromról kétnaposra rövidítsék.

„Szerintem le kell rövidíteni a versenyhétvégéket, ha hetente lesznek futamok. Három helyett kétnapos hétvégék kellenének. Jó logisztikával megoldható lenne, előbb megcsinálnák az európai kört, aztán a keletre mennénk, majd nyugatra” – magyarázta a francia Canal+-nek.

F1: A pilótákat is kérdezzék meg a naptárról! 1

Bár a csapatok szabad kezet adtak az F1 vezetésének és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) a naptár belátásuk szerinti átrendezésére, Ricciardo szerint jó lenne, ha a fejesek konzultálnának a versenyzőkkel.

„Én így gondolom, igen. Ott a versenyzői szakszervezet, mindannyian tagok vagyunk, kommunikálunk egymással. Azon keresztül elérhetnek minket és mi is őket, ezen a családon belül gyorsan kikérhetők a vélemények, gyorsan találhatunk megoldásokat. Ha három helyett kétnapos hétvégéket ajánlanak nekünk, az működhet. Úgy gondolom, hogy mi, versenyzők egyetértünk abban, hogy az a jó, ha minél több futamot lehet megtartani.”