Míg a tavaly bemutatkozott Charles Leclerc-rel a Ferrari karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított, Sebastian Vettel szerződése idén lejár. A csapatfőnök Mattia Binotto nyíltan kimondta, hogy a négyszeres világbajnokkal való hosszabbítás a prioritás, de a német célzott már arra, hogy nem feltétlenül a Scuderiánál folytatná a pályafutását.

A Ferrari pilótafelállásáról a csapatnál 2006 és 2013 között nyolc idényt lehúzott Felipe Massát is megkérdezték. A 2017 végén visszavonult brazil veterán így nyilatkozott:

„Mattia Binotto helyében én nem változtatnék a felálláson. Sebastian négy világbajnoki címet nyert, Leclerc-ben pedig hatalmas potenciál van, ami nem alábecsülendő” – mondta az olasz Corriere dello Sportnak.

Persze ha Vettel távozik, valakit mindenképp találni kell helyette – Massa első számú jelöltje a renault-s Daniel Ricciardo lenne: „Én őt igazolnám. Erős versenyző és izgalmasan dolgozik a pályán.”

F1: Hamilton kicsinálná Leclerc-t a Ferrarinál 1

Mivel a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerződése is idén jár le, a Mercedesen belüli viszonyok pedig bizonytalannak tűnnek, a 35 éves angol szupersztár átigazolása sem kizárható…

„Az igazi álomcsapat lenne. Ugyanakkor Hamilton megakaszthatná Charles fejlődését és akár ki is csinálhatná őt mentálisan. Rosszul sülhetne el a dolog” – figyelmeztetett a Fernando Alonso mellett annak idején hasonló helyzetet megélő brazil.

Érdekes módon a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone épp ellenkező okból nem küldené Hamiltont a Ferrarihoz: szerinte az angol nem érezhetné magát biztonságban az olasz csapatnál.