A három Forma-1-es élcsapat versenyzői közül mindössze egyetlen pilóta, a ferraris Charles Leclerc van lekötve 2020-on túl, mindenki más a következő hónapokban-évben igyekszik majd rendezni a jövőjét, a lehető legjobban helyezkedni a 2021-es szabályváltozások előtt.

Az immár hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerződése is kifut jövőre, sokan úgy vélik, az angol a karrierje utolsó szakaszára csapatot válthat, a Mercedestől a minden versenyző álmának számító Ferrarihoz igazolhat.

A Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone szerint ez nem lenne jó ötlet, a Scuderiánál valószínűleg csalódás várná az angolt.

“A Forma-1 élén változások történtek, az új emberek nem lelkesednek úgy a sportágért, mint a régiek” – utalt az őt 2017 elején eltávolító új tulajdonosra, az amerikai Liberty Mediára. “Lewis helyében én úgy lennék vele (2020-ban), hogy oké, nyertem egy újabb címet, aztán kiszállnék. Ha Charles Leclerc marad a Ferrarinál, én arra fogadnék, hogy megverné Lewist. Nem feltétlenül jobb nála, de ő már be van ágyazva a csapatnál.”

“A Ferrari furcsa munkahely. Lewis olaszul sem tud. Lehet, hogy összefognának ellene, persze az is lehet, hogy odalennének érte, de nem hiszem, hogy akár a maga, akár a sportág szempontjából jobb munkát végezhetne ott, mint a Mercedesnél” – magyarázta a 89 éves angol.