A Forma-1-es csapatok egyhangúlag megszavazták, hogy a koronavírus-járvány miatt csak 2022-ben debütáljanak a teljesen új szabályok szerint épített autók. Ez azt jelenti, hogy a 2020-ra épített gépek (nyilván nem fejlesztések nélkül, de alapjaikban) egészen 2021 végéig versenyeznek majd – a 2020-as kasztnik homologizációjának 2021 végéig szóló meghosszabbítását is egyhangúlag megszavazták a csapatok.

Jelenleg elég csendes a Forma-1 világa, a Ferrarinál, Haasnál és Alfa Romeónál az előrehozott nyári szünetet tölti mindenki, teljesen leállt a munka. Teljesen bizonytalan, hogy mikor indulhat újra, július előtt azonban várhatóan nem nagyon lesz verseny.

Noha a csapatok korábban már elkezdték a munkát az eredetileg 2021-re tervezett autókon, ezzel hivatalosan is le kell állniuk. Azzal, hogy a reform 2022-re csúszik, tengernyi idő áll még a csapatok rendelkezésére, ellenben a várhatóan több kieső futam miatt elég szorosan meg kell húzniuk a nadrágszíjat.

Legutóbbi videokonferenciájukon ezért a csapatfőnökökkel közösen arról határozott az FIA és az F1 vezetése, hogy leállítják az immár 2022-es autók fejlesztését. Ezekkel legkorábban jövő februárban mehetnek újra a szélcsatornákba a csapatok.