A 2020-as, eredetileg 22 fordulósra tervezett Forma-1-es menetrendből a globális koronavírus-járvány miatt eddig 8 futamot töröltek (Ausztrál és Monacói Nagydíj) vagy halasztottak el (Bahreini, Vietnámi, Kínai, Holland, Spanyol és Azerbajdzsáni Nagydíj), papíron most a június közepi Kanadai Nagydíjjal kezdődhet a szezon, de miután az ország elsőként léptette vissza sportolóit a július végi tokiói nyári olimpiáról, alig hihető, hogy saját területükön már másfél hónappal korábban versenyt rendezzenek – a halasztás/lefújás csak idő kérdése.

A naptárban Montreal után a Francia Nagydíj következik a június 26-28-i hétvégén. A Paul Ricard-i szervezők még a múlt héten is arról beszéltek, hogy készülnek a futamra, de az esemény egyik igazgatójaként dolgozó volt McLaren-főnök, Eric Boullier friss nyilatkozata alapján már ők sem igazán számítanak a megrendezésre:

„Senki sem tudja, milyen lesz a helyzet három hét múlva, szóval egyelőre lehetetlen tervezni. Világos, hogy a világnak pillanatnyilag sokkal nagyobb problémája van, mint egy F1-es futam elhalasztása” – mondta a Canal+-nek.

„A járvány kitörése előtt már sikerült komoly módosításokat végrehajtanunk a pályán, de most már 2021-re, 2022-re készülünk ezekkel” – tette hozzá.

A kanadai és a franciaországi kilátások alapján nagyon úgy tűnik, hogy az idei Forma-1-es idény legkorábban júliusban kezdődhetne el.

„Senki sem tudja, hogy valójában mikor kezdődik a szezon. De legkorábban is júliusról lehet szó” – nyilatkozta az F1Insider.comnak az Alpha Tauri főnöke, Franz Tost.