Maurizio Arrivebenét a 2019-es szezon elejére váltotta a Ferrari addigi technikai igazgatója, Mattia Binotto a csapat élén.

Az új főnök alatt a Ferrari felemásan szerepelt, az aerodinamikai szempontból félretervezett autó kevés kivételtől eltekintve csak a motorerővel villogott – azt meg talán szabálytalanul srófolták ki az erőforrásból –, az ifjonc Charles Leclerc-rel frissített pilótapáros menedzselése pedig nem volt valami jó, a rossz és/vagy rosszkor kiadott csapatutasítások bizalmatlansághoz, incidensekhez és ezeken keresztül elúszott eredményekhez vezettek.

A Forma-1-et három és fél évtizeden keresztül irányító, korábbi csapatfőnöki-tulajdonosi tapasztalatokkal is rendelkező Bernie Ecclestone szerint Binotto egyszerűen nem a megfelelő ember a munkára.

„Binotto mérnök, pedig olyan valakire lenne szükség, aki el tudja érni, hogy az történjen, amit mond. Nem esetleg. Nem megbeszéljük alapon” – mondta a Daily Mailnek.

A 89 éves üzletember azt is tudja, ő kit ültetne a Scuderia élére:

„Én Flavio Briatorére bíznám a Ferrari irányítását. Flavio azt tenné, amit a Benettonnál és a Renault-nál is tett: elcsábítaná a többi csapattól a legjobb embereket. Egy gond van csak: Flavio végül odáig jutna, hogy övé a Ferrari” – magyarázta.