A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2015-re – elsősorban Sebastian Vettel állandó csereberéi miatt – előírta, hogy a Forma-1-es versenyzőknek egy-egy idényt alapvetően változatlan sisakfestéssel kell végigcsinálniuk, 2016-tól ez egy egy választott hétvégére szóló felmentéssel lazult.

A cél a pilóták jobb azonosíthatósága volt, de fejvédő keret, az ún. glória 2018-as bevezetésével jócskán veszített a jelentőségéből a sisakfestés, hiszen a biztonsági eszköz miatt nem sok látszik belőle.

2020-ra az FIA el is törölte a korlátozást, de úgy tűnik, Vettel nem tér vissza az állandó változtatáshoz.

„Sebastian már úton volt Melbourne-be, amikor kijött a szabályváltozás. És az idény első futamaira szánt sisakok már amúgy is elkészültek” – mondta a német pilóta állandó sisaktervezője, Jens Munser, hozzátéve, hogy szerinte később sem variál majd annyit a négyszeres világbajnok.

„A Ferrari vöröséhez nem megy annyi szín, mint a Red Bull kékjéhez. Olyan ez, mint az öltözködés, farmerhez sokkal többféle felsőt lehet viselni, mint piros nadrághoz. Úgy gondolom, hogy véget értek azok az idők, amikor a színekkel játszottunk.”

Munser ugyanakkor támogatja a korlátozás eltörlését: „A sisak a versenyzőé, és nagyjából az egyetlen dolog, amin keresztül kifejezhetik magukat.”