A hétvégén indul a 2020-as Forma-1-es világbajnokság a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal, a helyszínre már megérkeztek a csapatok és a szállítmányok, teljes gőzzel folyik a készülődés, de még most sem vehető biztosra, hogy verseny is lesz.

Victoria állam miniszterelnöke, Daniel Andrews keddi sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy bármikor változhat a helyzet, bármikor dönthetnek úgy, hogy nem lehet tömegrendezvényt tartani.

„Azért nem fújtuk le az Ausztrál Nagydíjat, azért nem fújtuk le a fociliga meccseit, mert a mai állás szerint ez nem szükséges. De változhat a helyzet. Egyelőre nincs annyi közösségi fertőzés, hogy ma ilyen döntést hozzunk, vagy hogy bezárjuk az iskolákat, az embereknek pedig azt mondjuk, nem mehetnek meccsre vagy moziba. De a szakértők azt mondják, ennek is el fog jönni az ideje” – magyarázta, hozzátéve, hogy ez akkor jön el, ha az egészségügyi szakértők „elfogadhatatlannak ítélik, hogy emberek ekkora tömegben ilyen közelségbe kerüljenek”.

Nem túl biztató jel, hogy keddre egy melbourne-i szállodában, a versenypályával egyező nevű Albert Park Hotelben koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak egy 70-es éveiben járó férfit, aki korábban Szingapúrból érkezett repülőn, betegen, ám a javallatokkal ellentétben nem vonult önkéntes elszigeteltségbe. A szállodát azonnal lezárták, a dolgozókat kéthetes otthoni karanténba küldték.

A koronavírussal kapcsolatos további Forma-1-es híreinket ide kattintva olvashatod!