Megvan a koronavírus-járvány első komoly európai autósport-áldozata: a kínai forduló után a helyi hatóságokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) egyetértésben törölték a Forma-E április 4-re tervezett római versenyét is.

“Az Olaszországban kialakult egészségügyi vészhelyzet következményeként nem lehetséges a római forduló megrendezése” – áll a bajnokság közleményében.

A versenynaptár zsúfoltsága ellenére a rendezők bíznak abban, hogy későbbi időpontban pótolni tudják a futamot. Minden jegyvásárlóval felveszik a kapcsolatot a következő napokban.

A Forma-E-t is felügyelő FIA néhány napja jelezte, hogy a koronavírus-helyzet fényében készek bármilyen lépésre a versenynaptárakat illetően, első ugyanis a motorsportközösség és a nézők jólléte. A Forma-1-es világbajnokság elvileg a jövő hétvégén indul Ausztráliában, majd a Bahreini és a vadonatúj Vietnámi Nagydíj következik. Mindhárom helyszínen korlátozások és fokozott ellenőrzés várja a mezőnyt, de az F1-es naptárból eddig egy áldozat volt csak: a negyedik fordulót jelentő Kínai Nagydíjat már hetekkel ezelőtt elhalasztották.