Május első hétvégéjén három év fél évtized után újra Holland Nagydíjat rendeznek a Forma-1-ben, a helyszín a felújított zandvoorti pálya lesz.

Szerdán a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen a csapat 2012-es autójával körbement az új aszfaltcsíkon, a mezőnyből elsőként tapasztalhatta meg többek között a drasztikusan döntött 3-as és 13-as kanyart. Így beszélt a kiszállás után:

„Nagyszerű lehetőség volt, hogy én lehettem az első, aki F1-es autót vezethetett az új zandvoorti pályán. Szerintem nagyon menő lett. Főleg a hármas kanyar, ahol elképesztő a dőlés. Nem gondoltam, hogy ilyen meredek lesz, de nagyon szuper F1-es autóval bevenni. Az utolsó kanyar is ilyen. Az is eléggé döntött, az új autókkal, DRS-sel nagy kihívás és nagy élvezet lesz! Az egész pálya komoly kihívás. Sok a gyors kanyar, bukótérből meg kevés van. Ettől igazán kihívás lesz a határon vezetni, de ez így van jól, ezt szeretjük.”

„Hogy előnyt jelent-e, hogy én már ma itt voltam? Talán egy kicsit. Mindig jó először végigmenni egy pályán, ráérezni, hogy milyen. Egyértelműen élveztem. Alig várom, hogy itt legyünk a nagydíjon! A hazai futam még őrültebb lesz a szurkolók miatt. Remélem, hogy az idény fénypontja lehet, de minden a vasárnapi eredményen múlik majd. Mi mindent megteszünk, hogy jól sikerüljön!” – ígérte.

A Hollandiában már évek óta tomboló Verstappen-láz miatt garantáltan óriási hangulat lesz Zandvoortban, a futam iránt akkora az érdeklődés, hogy már a 2021-es jegyek jelentős részét is eladták.