Noha a Forma-1-ben nemcsak egyéni, hanem konstruktőri verseny is zajlik, manapság a csapatok nem az autójuk összes alkatrészét tervezik önállóan. Az egységes alkatrészek korához a hagyományokat tiszteletben tartó Williamsnek is alkalmazkodnia kell.

“Elég tradicionális álláspontot képviselek ebben a vitában” – jelentette ki Claire Williams csapatfőnök részben a Racing Point rózsaszínűre festett Mercedesére utalva.

“Büszkék vagyunk a függetlenségünkre, és olyan autót szeretnénk pályára küldeni, amelyet magunk terveztünk. De az üzleti modell változik, és nekünk alkalmazkodnunk kell ehhez.”

A Williams idei autója a barcelonai tesztek eredményei alapján egyelőre jobbnak tűnik a tavalyinál, ez Claire Williams szerint a csapaton belül végrehajtott változtatásoknak köszönhető.

“Kiszerveztünk néhány gyártási folyamatot, hogy csökkentsük a nyomást. A korlátozott erőforrásainkkal nehéz lenne minden alkatrészt házon belül legyártanunk.”

“Ugyanakkor a jövőben is szeretnénk megőrizni a függetlenségünket. A 2021-ben érkező költségplafonnal könnyebbé válik a független csapatok dolga.”

“Mi magunk fejlesztjük az alkatrészeinket, de a szabályok olyanok, amilyenek. Úgy is lehet értelmezni őket, ahogy mondjuk a Haas és az Alfa Romeo teszi, ez okos és takarékos megközelítés.”

“Ez nem a mi utunk, de nem is akarom kritizálni őket.”