Lewis Hamilton mercedeses szerződése az év végén kifut, és egyelőre bizonytalan a folytatás, bár valószínű, hogy az angol 2020 után is marad a csapatnál.

Hamilton volt mclarenes csapattársa, a 2009-es világbajnok Jenson Button szerint felesleges húzni a dolgot, mindenki jobban járna, ha hamar megegyeznének a szerződéshosszabbításról.

„Csak azért ekkora téma ez, mert mindkét fél nagyon jó helyzetben van. De ez lehetne a legkönnyebb szerződési tárgyalás a közösen elért eredmények miatt. Szóval csak írják alá, aztán koncentrálhatunk a versenyzésre” – mondta az Associated Pressnek.

Akár marad Hamilton a Mercedesnél, akár nem, az angol versenyző már idén megelőzheti Michael Schumachert a futamgyőzelmek számában, valamint beérheti a német legendát a bajnoki címek terén.

„Egész Nagy-Britannia azt reméli, hogy Hamilton beéri a rekordot, de szerintem mindenki azt szeretné, hogy meg kelljen küzdenie érte, hiszen ez sport. Nem kaphatja ajándékba. Kell, hogy a Ferrari és a Red Bull kihívást támasszon. Izgalmat, kihívást szeretnénk látni, azt szeretnénk, ha az emberek újra érdeklődnének az F1 iránt.”

Button: Hamilton írjon csak alá! 1

„Mindannyian szívesen nézzük a csapattársak közti küzdelmet, de jelentősen izgalmasabb, ha a konstruktőrök között is verseny van. A Forma-1-ben jó csaták kellenek, versenyképes ellenfelek, nem csak egy csapat az élen. Az kell, hogy minden hétvégén két-három csapat legyen esélyes a győzelemre.”

Hamilton januárban már a 35. születésnapját ünnepelte, de Button szerint jó darabig marad még, ugyanis kivételes helyzetben van:

„Lewis mostanra sokkal többet ért el, mint bármelyik brit versenyző, és hamarosan mindenkinél eredményesebb lesz. Addig fog maradni, amíg csak nem tud többé győzni” – tippelt Button.

„Ha marad a Mercedesnél, nehéz lesz kiszállnia, hiszen továbbra is győzni fog, győzelemre alkalmas autója lesz. Hogyan lehetne ennek búcsút inteni? Nem sokan vannak ilyen helyzetben. A többségnek nem jut ilyesmi a karrierje vége felé.”