Az Forma-1-ben immár öt éve kizárólag a Circuit de Barcelona-Catalunyán zajlik az előszezoni tesztelés – 2015-ben Jerezben is járt a mezőny –, a sportágban 2007 óta szereplő Sebastian Vettel pedig nem bánná, ha néha lenne egy kis változatosság.

„Valószínűleg örülnék, ha más pályán is tesztelnénk. Semmi bajom Barcelonával, de annyiszor voltunk már itt” – mondta.

„Nincs bajom a teszteléssel, kihívást jelent az autó kiismerésében a pilótáknak és a mérnököknek. Ezt a részét is élvezem a munkának. De ahogy mondtam, talán egy kicsit jobban élvezném, ha nem mindig ugyanazok a kanyarok lennének. De ilyen ez” – folytatta.

A Forma-1-es naptárban 2018 óta szerepel újra a Francia Nagydíj, a helyszín a dél-franciaországi Paul Ricard, ami végtelen konfigurálhatósága – tesztpályaként újították fel az ezredforduló után – és a jó időjárás miatt is jelölt lehetne.

„Én inkább Barcelonát választom” – mondta az Alpha Tauri főnöke, Franz Tost. „A Ricard a kanyarok és az aszfalt szempontjából sem olyan optimális, mint Barcelona. Lehet, hogy ott is jó az időjárás, de voltam már ott párszor nagyon-nagyon hidegben. Nyáron a misztrál (szél) miatt is olyan tud lenni, mint a tél, nagyon hideg, szóval nekem nincsenek jó tapasztalataim.”