A McLaren 2018 végén elbúcsúztatta a magától távozó Fernando Alonsót és a spanyol veterán mellett két éven keresztül gyengén teljesítő Stoffel Vandoorne-t, helyükre 2019-re Carlos Sainz és a saját nevelésű újonc, Lando Norris került.

A tavalyi évben nagyon jól szerepelt az új páros, idén is ők vezetik a wokingi autót, sőt, úgy tűnik, 2020-on túl is velük terveznek.

Sainz a hét elején azt nyilatkozta, máris megkezdte a hosszabbítási tárgyalásokat: „Egyáltalán nem titok, hogy nagyon jól érzem magam itt, a McLarennél, a színfalak mögött pedig már zajlanak is a dolgok. Már megkezdtük a tárgyalásokat, de kapkodni nem fogunk, hiszen még csak február van. Nincs miért sietni. De nem titok, hogy nagyon elégedett vagyok a McLarennel, hiszek ebben a projektben.”

F1: A McLaren nem tervez pilótacserét 1

A spanyol AS a csapatfőnöknél, Andreas Seidlnél is érdeklődött a pilótakérdésről.

„Hadd kezdjem azzal, hogy mi szeretnénk a lehető leghamarabb tiszta helyzetet” – mondta.

„Ebben a témában ugyanakkor nem kell kapkodnunk, nincs szükség korai döntésekre, bejelentésekre. A fő az, hogy a csapat előrébb lépjen, és meggyőződésem, hogy a versenyzőknek is hasznára válik a tavaly megszerzett tapasztalat. Ami a jövőt illeti, szerintem semmi okunk a változtatásra.”

Seidl azt is elmondta, hogy Sainz és Norris teljes egyenlőségben versenyez:

„A szezon kezdetén teljesen szabadon versenyezhetnek, amíg nem ütköznek. Később a bajnokságbeli pozíciónk függvényében születhetnek majd bizonyos döntések, hogy maximalizálhassuk az év végi eredményt.”