A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az F1 vezetésével és a helyi szervezőkkel egyetértésben a múlt héten úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre elnapolja az április 17-19-ére kitűzött Forma-1-es Kínai Nagydíjat.

A hivatalos álláspont szerint keresik a sanghaji verseny későbbi megrendezésének lehetőségét, ám nehéz elképzelni, hogy a sűrű 2020-as szezon második felében találhatnak majd neki időpontot – de ha lenne is időpont, a logisztika és a csapatok várható ellenállása miatt nincs sok realitása a dolognak.

Így gondolkodhatnak Imolában is, ugyanis az utoljára 2006-ban megrendezett San Marinó-i Nagydíj helyszíne bejelentkezett a Kínai Nagydíj helyére.

„Valóban benyújtottunk egy pályázatot az FIA-hoz és az F1-hez a Kínai Nagydíj pótlására. Egyelőre nem kaptunk választ. Felteszem, hogy nem könnyű mindent összeszervezni” – nyilatkozta az Enzo e Dino Ferrari pálya főnöke, Roberto Marazzi a holland Racingnews365-nek.

Imola az elmúlt években igyekezett visszakerülni a Forma-1-es naptárba, a pálya korábban, a monzai hosszabbítás bizonytalanságának idején is jelentkezett már, szívesen átvették volna az Olasz Nagydíjat is.