Fernando Alonso 2018 végén távozott a Forma-1-ből, hogy más területeken keressen sikereket. A kétszeres világbajnok spanyol tavaly újabb, második Le Mans-győzelemmel és világbajnoki címmel zárta a toyotás WEC-programját, majd idén év elején az eddigi tevékenységeitől igen távol eső Dakar-ralin is tisztességgel helytállt a japán gyártó csapatánál.

A 38 éves spanyolnak az idei évre egy célja maradt, az amerikai Indy 500-on való elindulás, természetesen a győzelem reményében, 2021-re pedig az F1-es visszatérést is kilátásban helyezte.

A harmadik indianapolisi kaland ugyanakkor mostanra ellehetetlenülni látszik, ráadásul a az újbóli Forma-1-es szereplés sem valószínű, mondja az 1994 és 2008 között a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál vezető, 13 futamgyőzelmet szerző David Coulthard.

„Tudom, hogy szeretne visszatérni, de szerintem nincs lehetősége. Szerintem a Mercedesnek nincs rá szüksége, nekik nem kell. A Ferrarinak sem kell, nem akarják őt. A Red Bullnál nem kell, nem akarják őt. Hova mehetne? Vissza a McLarenhez?” – sorolta a skót expilóta a spanyol AS-nek.

F1: Alonso ideje lejárt? 1

„Véleményem szerint Alonso a Forma-1 egyik legtehetségesebb versenyzője, igazán az, Hamilton, Schumacher, Senna szintjén. Bármibe ült, gyorsan ment. De mindenkinek lejár egyszer az ideje, talán most az övé is lejárt” – folytatta.

Coulthardnak igaza lehet a felsorolást illetően, hiszen a Mercedesnél sosem bocsátották meg Alonsónak a 2007-es kémbotrány kirobbantását, a Ferraritől 2014 végén az eredeti szerződése kifutása előtt távozott, azaz ott is sikerült rossz emlékeket hagynia, a Red Bull motorpartnere, a Honda pedig szintén nem akarja elfelejteni a mclarenes években a spanyoltól elhangzottakat. A McLarennel nemrég szintén teljesen szakított Alonso, ráadásul a jövő évtől a wokingiak újra Mercedes-motort használnak majd, és amúgy is elégedettek a mostani párosukkal.