A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, Kimi Räikkönen helyére a saját nevelésű ifjoncot, Charles Leclerc-t ültették. A fiatal monacói a várakozásokat felülmúlva szerepelt, ami feszültségekhez vezetett, ugyanis a főnök, Mattia Binotto eredetileg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt nevezte meg első számú pilótaként, majd időnként rosszul időzített vagy teljesen szükségtelen csapatutasításokkal kuszálta össze a helyzetet.

Nagy kérdés, milyen lesz a Ferrari-pilóták viszonya idén – a 2009-es világbajnok, Jenson Button szerint pozitív változás várható az olasz csapatnál.

„Volt pár incidensük 2019-ben, de remélhetőleg idén nem lesznek ilyesmik. Mindketten nagyon gyorsak. Úgy gondolom, hogy tavaly mindketten keresték a helyüket a csapaton belül – az újonnan érkezett srác, Charles, aki mindenkinél több pole-t szerzett, és a négyszeres világbajnok, Sebastian. Két nagyon tehetséges versenyzőről van szó, és szerintem az első közös év után most már képesek lesznek csapatként dolgozni, a Mercedes legyőzésére koncentrálni ahelyett, hogy csak a másik megverésére összpontosítanának” – magyarázta a brit Sky Sportsnak a 2016 végén visszavonult angol.

„Nem könnyű két csúcspilótát jól kezelni, és szerintem tavaly a Ferrarinál időnként nem is sikerült. De szerintem Sebastian mostanra tisztában van vele, milyen gyors a csapattársa, idén sokkal jobb viszonyuk lehet. Sebastian nagyon jó az autó beállításában, mindenki másnál több időt tölt a mérnökökkel a finomhangoláson.”

F1: Vettel és Leclerc együttműködhet idén 1

„Amikor egy ifjú titán kerül egy csapathoz, az árthat egy kicsit a tapasztalt versenyzőnek, ahogy a McLarennél is láthattuk (2007-ben) Lewis Hamilton és Fernando Alonso párosánál. De ha sikerül ezen túllépni, és a tapasztalt pilóta egyenlőként tud tekinteni az ifjoncra, mindjárt más lesz, akkor jól dolgozhatnak együtt. Remélem, hogy így lesz, mert fontos lenne ez a világbajnokság szempontjából” – magyarázta az egykori Williams-, Benetton-, BAR/Honda/Brawn- és McLaren-pilóta.

Míg Leclerc-rel a Ferrari karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított, a 32 éves Vettel szerződése idén kifut. Button is figyelmeztet, hogy a németnek össze kell kapnia magát az elmúlt évek bukdácsolása után.

„Fontos év jön számára. Tavaly a pontok tekintetében megverte a csapattársa, idén meg kell mutatnia, mire képes. Ha így lesz, megint a világbajnoki címért küzdhet majd.”