Nem akármilyen átmeneti év vár idén a Racing Pointra, amely Lawrence Stroll nagybevásárlásának köszönhetően jövőre már az Aston Martin gyári csapata lesz. Az istálló anyagi háttere ezzel hosszú időre stabilizálódott, Otmar Szafnauer csapatfőnök “hihetetlenül izgatottan” várja a közeljövő fejleményeit.

A Racing Point különböző neveken már harminc éve létezik, Jordanként indult 1991-ben Silverstone-ból. Szafnauer úgy érzi, három évtized után a gárda készen áll arra, hogy topcsapattá váljon.

“Ezzel a megállapodással valóságos energiabombát kap mind a 465 hűséges, keményen dolgozó alkalmazottunk Silverstone-ban” – mondta Szafnauer. “A csapat harminc éve itt van az F1-ben, több mint készen áll arra, hogy gyári csapattá váljon.”

“Lawrence Stroll tartott egy beszédet múlt héten, és világossá tette, a cél az Aston Martin topcsapattá tétele. Mindenki büszke arra, hogy egy, a motorsport csúcskategóriájába visszatérő legendás autógyártót képviselhet.”

“Noha jelentős és fontos változás előtt állunk, ez nem terelheti el a figyelmünket az első számú 2020-as feladatunkról: hogy versenyképesek legyünk a pályán az RP20-assal.”