Romain Grosjean még 2009-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, amikor a szezon második felére lehetőséget kapott a Renault-nál, de a gyári alakulatát épp felszámoló francia gyártó nem tartotta meg. A svájci-francia pilóta 2012-ben tért vissza az akkor már Lotus néven futó enstone-i csapatnál, ahonnan 2016-ra az új Haas-csapathoz igazolt.

A Haasnál az első években Grosjean volt a tapasztalt versenyző, a „húzónév”, ám úgy tűnik, sosem sikerült teljesen beérnie, ugyanis az eredmények helyett az elmúlt években is leginkább baleseteivel, hibáival, ütközéseivel és panaszos, hitetlenkedő rádióüzeneteivel hívta fel magára a figyelmet.

Sokak szerint Grosjean nem érdemli az F1-es ülést, a közösségi médiában kap hideget-meleget, de ő azt állítja, nem zavarja a dolog.

„Nem olyan rég egy koncertre mentem a feleségemmel. Kiraktunk egy szelfit, egy figura meg elkezdett pocskondiázni minket csak úgy a móka kedvéért. Az utcán sosem mondana senki ilyesmiket a szemünkbe. És jobb az, akár szeretnek, akár utálnak, mint az, ha nem lenne karizmám. Vannak, akik drukkolnak nekem, vannak, akik nem – megértem” – idézte a Motorsport.com a 33 éves pilótát.

„Néha beszélgetünk a közösségi médiában, pont erre találták ki őket, vissza lehet kérdezni, hogy mi van egy-egy gondolat mögött: miért mondod, hogy Grosjean tavaly minden pályán balesetezett? Mutasd a statisztikákat, aztán fussunk neki újra!”

F1: Grosjeannak mindegy, csak beszéljenek róla 1

„Van, amikor az emberre ráragad egy imázs. Ilyen az élet, nem nagy dolog. Amikor jó eredményt érsz el, a követők száma megugrik, jönnek az emberek, rossz eredmény esetén meg nagyon kemények tudnak lenni. Könnyű kritizálni, de ahogy mondtam, a való életben, az utcán még sosem találkoztam olyannal, aki ilyeneket mondott volna a szemembe.”

Bár végül 2020-ra is szerződést kapott, a saját küszködése és a Haas versenyképtelensége miatt Grosjean tavaly már maga is elgondolkodott azon, hol folytathatná az F1-en kívül.

„Egyelőre nem szeretném elhagyni a Forma-1-et, még akkor sem, ha néha elkeserítő, nem fair és néha úgy megy haza az ember, hogy szívesebben vezetne más kategóriákban, ahol futamot nyerhetne” – mondta erről.

„De egyelőre túlságosan szeretem a Forma-1-et. Imádom, ott akarok lenni a futamokon. Alig várom, hogy az Ausztráliába tartó repülőn üljek, majd kivezessek a melbourne-i pályára a szezonnyitóra.”

„Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Van olyan, hogy az ember szereti a mozzarellát, aztán két év múlva már nem, vagy épp fordítva.”