A Williams még mindig a Forma-1 történetének harmadik legeredményesebb csapata a maga 114 futamgyőzelmével, 9 konstruktőri és 6 egyéni világbajnoki címével, ám a patinás brit csapat az utóbbi években sereghajtóként szerepel, tavaly mindössze egyetlen „leesett” pontot szereztek, egyáltalán nem voltak versenyben.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn egyenesen aggódik a grove-i alakulatért, úgy véli, ha nem javulnak, igazán nagy bajba kerülhet a csapat:

„Nagyon aggódunk a Williamsért. Nehéz éveik voltak, és nem folytathatják így, mert el fogják hagyni őket a szponzorok, a pilóták” – mondta az olasz Gazzetta dello Sportnak az egykori Bentetton-, Ferrari-, Honda- és Brawn/Mercedes-fejes.

„Remélem, hogy a pénzdíjak új, egyenlőbb elosztása segít majd nekik, hiszen a Williams része a Forma-1 történetének.”

Az F1-főnök aggódik a Williamsért 1

Ami a mezőny másik végét illeti, sokan bíznak benne, hogy 2020-ban valódi, háromszereplős küzdelmet láthatunk majd a címvédő Mercedes, a Ferrari és a feljavuló Red Bull között. Brawn is ezt reméli.

„A Honda hihetetlen munkát végzett az elmúlt egy-másfél évben. A motor nagyon sokat fejlődött, és úgy vélem, ha ugyanígy folytatják 2020-ban, akkor nehéz lesz megverni a Red Bullt. A Ferrarinak elég hullámzó éve volt tavaly. Aztán ott a McLaren is, ők is sokat fejlődtek, igaz, az nem hiszem, hogy beleszólhatnak majd a bajnoki küzdelembe.”