A múlt héten megvalósult, amiről már korábban pletykáltak: a Forma-1-ben a Racing Point tulajdonosaként ismert kanadai milliárdos, Lawrence Stroll 180 millió fontért bevásárolta magát a brit luxussportkocsi-gyártó Aston Martinba.

Stroll 2021-től már a brit márkanév alatt futtatja majd csapatát, ezért a Red Bullnál négy éve névadó szponzorként jelen lévő Aston Martin az év végén elbúcsúzik Max Verstappenéktől.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint végső soron még jó is ez számukra, ugyanis ez tiszta helyzetet teremt a Red Bull-Honda együttműködést illetően, az Aston Martin „nem zavar bele a képbe”.

„Több mint elégedettek vagyunk a Honda műszaki fejlődésével, különösen a megbízhatóság terén. De végső soron a teljes csomag, a marketing, a promóció, az utánpótlás-nevelés együttesen teszik sikeressé ezt az együttműködést. A névadó szponzor Aston Martin távozása pedig könnyebbé is teszi a hondás viszonyt” – nyilatkozta Marko az osztrák Kronen Zeitungnak.

A Red Bull és a Honda tavaly év végén szerződést hosszabbított, igaz, csak 2021 végéig, de feltehető, hogy Max Verstappen néhány hete bejelentett, 2023-ig szóló lekötése meggyőzi majd a japánokat az együttműködés további kiterjesztéséről – sőt, lehet, hogy épp az ő feltételük volt a sztárpilóta bebetonozása.