A turbós V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta a Mercedes uralja a Forma-1-et, zsinórban hat konstruktőri és egyéni címet nyertek, ám 2019-ben már nem egy hétvége volt, amikor a bajnokcsapat csak a második-harmadik erő volt a fő riválisok, a Ferrari és a Red Bull mögött.

Az utóbbi csapat főnöke, Christian Horner úgy véli, az idei évre még inkább kiegyenlítődhetnek az erőviszonyok, így igazi küzdelmes bajnokság, klasszikus szezon következhet.

„Teljes a kontinuitás a versenyzők, a szabályok, a motorszállítók és a motorszabályok terén, szóval hacsak valaki nem húz elő valamit a kalapból, akkor szerintem igazán izgalmas év vár ránk, küzdelem lesz a Mercedes, a Ferrari és köztünk. Igazi klasszikus idény lehet” – idézte a Motorsport.com Hornert.

A Red Bull a tavalyi idényt nyögvenyelősen kezdte, már az idény első felében elismerték, hogy az első szárnyakat illető szabályváltozások fogtak ki rajtuk, de az új idényre nem lesz hasonló léptékű újdonság.

„2019-ről ’20-ra újra stabilak a szabályok. Nem tudhatjuk, hogy a többiek mit csinálnak, de reménykedünk, hiszen a melbourne-i autónk a 2019-es abu-dzabi autó továbbfejlesztése lesz” – utalt arra, hogy a tavalyi szezon utolsó harmadára nagyon versenyképes lett a Red Bull.