A Haas-csapat 2016-ban meglepően erős kezdéssel mutatkozott be a Forma-1-ben, 2018-ban pedig már a konstruktőri bajnokság 5. helyén, a három nagycsapat és a gyári Renault mögött zárt az alakulat.

A kiváló eredmény után igazi hideg zuhany volt a 2019-es idény, az amerikai csapat teljesen rossz irányba indult a fejlesztésekkel, az aerodinamikai és beállítási problémákkal „elmentek az erdőbe”, a csapatfőnök már ősszel arról beszélt, hogy csak a szezon végét várják.

A csapatnál 2017 óta vezető Kevin Magnussen azt mondja, miután a Renault ejtette, örömmel, bizakodva igazolt a Haashoz, büszke az elvégzett munkára:

„Öröm volt látni egy olyan csapatot, amelyik felfelé tartott, ahelyett hogy hátrafelé haladt volna” – szúrt oda burkoltan a Renault-nak a Motorsport-Totalnak adott interjújában. „Egyszerűen pozitívabb élmény, ahogy az ember érzi a fejlődést és az azt övező izgalmat.”

„Az első három évében a csapat óriásit lépett előre. Kívülről talán nem látszott olyan nagynak, de három év alatt az nyolcadikról az ötödik helyre lépni nagyon is jó.”

 

F1: A Haasból nem lesz Williams 1

A tavalyi idény persze megtörte a szép sorozatot, de Magnussen úgy véli, a pocsék év nem egy hosszan tartó válság kezdete, nem járnak majd úgy, mint a Williams, vagy az évekig tartó küszködést követően csak tavaly magára találó McLaren.

„Nem hiszem, hogy nálunk is ilyesmi történne. Szerintem hamar képesek leszünk fordítani, magunkra találni. Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk erre.”