Közismert, hogy 2019 végén Robert Kubicával együtt az őt támogató lengyel olajcég, a PK Orlen is elhagyta a Williams-csapatot, a pilóta és a vállalat is az Alfa Romeóval folytatja.

Azonban nem az Orlen az egyetlen távozó, sőt: a tavaly siralmasan szereplő, egyetlen szerencsés pontocskát szerző brit csapat számos szponzort veszített, a lengyel Sportowe Fakty tudósítása szerint a Symantec, az Omnitude, a Tata, valamint a Rexona is elbúcsúzott a grove-iaktól.

Az utóbbi különösen nagy veszteség, hiszen a csapathoz 2015-re, a Lotustól átnyergelt Unilever-márka a Williams második legnagyobb, évi 15 millió dollárt fizető szponzora volt, csak a névadó Rokit hoz többet a konyhára.

F1: Menekülnek a szponzorok a Williamstől 1

A szponzori pénzek kiesését azért ellensúlyozza majd, hogy a csapat újabb fizetős pilótát igazolt, a Forma-2-ből érkező kanadai Nicholas Latifi édesapja milliárdos, 2018-ban a McLarenben is 350 millió dolláros részesedést vásárolt, nyilván a fiának versenyülést adó Williamsszel sem volt és lesz szűkmarkú.

Ezt bizonyítja az is, hogy – talán épp a megjelent hírekre reagálásként, előrehozva – a csapat kedd délután bejelentette, hogy kiterjesztette együttműködését a Sofina Foodsszal, azaz Latifi papa egyik cégével.