A McLarenhez tavaly tavasszal érkezett meg az új csapatfőnök, a korábban a Porsche Le Mans-programját irányító Andreas Seidl, aki mostanra fejezte be az átszervezéseket.

Seidl a tavalyi idény során figyelt, tanult, miközben a versenyfőnöki feladatot is ellátta a hétvégéken, de 2020-tól már külön ember lesz felelős ezért a területért: a versenytevékenységek irányítója mostantól az annak idején Fernando Alonsóval érkezett, eddig főmérnökként dolgozó Andrea Stella lesz.

F1: Új főnök a McLarennél 1

Andrea Stella

Az olasz szakemberrel teljes lett a háromosztatú struktúra: Stella mellett James Key a tervezésért, fejlesztésért felelős igazgató, míg a gyártás első számú vezetőjének tavaly júliusban Piers Thyne-t nevezték ki – mindhárman Seidlnek felelnek.

A McLaren 2019-ben végre magára talált, a wokingi csapat magabiztosan hozta a konstruktőri 4. helyet, a Brazil Nagydíjon több mint öt év után újra dobogós helyezést is szereztek. A cél 2020-ra már a három élcsapat beérése lesz.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jól értjük a tavalyi autó gyengeségeit, és örömmel látom, hogy az egész csapat keményen dolgozik azért, hogy fejlődjünk. Bízom benne, hogy újabb lépést tehetünk előre, tovább csökkenthetjük a hátrányt a három élcsapathoz képest. Hiszem, hogy újabb sikeres év vár ránk, de reálisan kell kezelni, mi hozható egy-egy évben” – mondta Seidl.