A Forma-1-ben az idei lesz a jelenlegi szabályrendszer utolsó éve, 2021-re az autók és a háttér is jelentősen átalakul, az egyik nagy változás az évi 175 millió dolláros kiadási plafon bevezetése lesz, melytől azt várják, hogy a nagycsapatok visszafogásával kiegyenlítettebbé teszi az erőviszonyokat.

A Ferrari támogatja a költségplafon bevezetését, de gazdag riválisaihoz hasonlóan idén még komolyan költekezik az olasz csapat, hogy a korlátozások életbe lépésekor a lehető legjobb helyzetben legyenek.

A Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy véli, a 2021-es új előírások pozitív hatására éveket kell majd várni.

„Az új szabályok stabilitást hoznak majd a következő öt évre, de úgy gondolom, hogy a nagyobb forrásokkal rendelkező csapatok jövőre előnyben lesznek” – mondta a Gazzetta dello Sportnak. „2021-ben nagyjából ugyanaz lesz a felállás, mint most.”

„De az új szabályokat úgy fogalmazták, hogy a fejlesztési szabadság jóval kisebb legyen, mint most, így meggyőződésem, hogy viszonylag hamar elérjük a teljesítményplafont. Három évvel a szabályok életbe lépése után már csökkenni fog az első és utolsó közti különbség.”

„Röviden: a Liberty Media célja, azaz az erőviszonyok kiegyenlítése megvalósulhat, de nem azonnal fog megtörténni.”