Bár jó pár éve az F1 egyik főszereplője már a 2015-ben bemutatkozott Max Verstappen, a Red Bull hollandja 2019-re kapta el igazán a fonalat, a korábbiaknál jóval kevesebb hibával, egyre magabiztosabban, erősebben vezetve lett a 3. a Mercedes párosa mögött.

Az energiaital-gyártó határozott szándéka, hogy 2020-ban a hollandot minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokává tegye, ám a favorit 2020-ban is a mercedeses címvédő, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton lesz.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nagyon hisz saját versenyzőjükben, de még az osztrák is Hamiltont tartja a mezőny legjobbjának.

„Annak ellenére, hogy Hamilton már hatszoros világbajnok, pillanatnyilag Verstappen a leggyorsabb, legjobb pilóta a Forma-1-ben” – állította a Motorsport.comnak Marko 2019-et illetően, ám amikor arról kérdezték, merné-e az abszolút legjobbnak nevezni a hollandot, így felelt:

“Nem. Lehet, hogy Max gyorsabb, de ha a teljes csomagot nézzük, Hamilton továbbra is jobb. Hihetetlenül gyors és nagyon tapasztalt is. Láthattuk ezt már jó néhányszor. Nincs mindig az élen az első, második vagy harmadik szabadedzésen, de az időmérőn megfutja a legjobb körét.”

Red Bull: Verstappen a gyorsabb, de Hamilton a legjobb 1

„Lenyűgözően is versenyez. Vegyük például Monacót: ahol nem lehetséges az előzés, lassan vezetett, hogy ezzel is kímélje a gumijait. Vagy ott volt az abu-dzabi leggyorsabb köre. Maxhoz képes nagyon tapasztalt, ami hatalmas előny.”

„Persze abban a szerencsés helyzetben is volt, hogy szinte mindig az élen vezethetett, ott pedig mindig könnyebb a dolga az embernek. De pontosan ezen szeretnénk változtatni 2020-ban” – zárta Marko.