A Red Bull és a Honda idén kezdődött együttműködése ugyan egy kicsit döcögősen indult, de a csapat Max Verstappennek köszönhetően idén három futamgyőzelmet is lekönyvelhetett, a holland pedig a 3. helyen zárt a világbajnokságban, megelőzve mindkét Ferrari-pilótát.

Csapatfőnöke, Christian Horner szerint pillanatnyilag nincs most jobb, erősebb pilóta a mezőnyben, mint Verstappen.

„Mostanra elért arra a szintre, hogy simán küzdhessen a világbajnoki címért. Olyan autót kell adnunk neki, amivel képes is lehet erre. Ha ez sikerül, akkor meggyőződésem, hogy simán versenyben lesz Lewisszal, a Mercedesszel, a Ferrarival. Már eljutott arra a szintre, fantasztikus formában volt idén, én úgy gondolom, hogy pillanatnyilag nincs nála erősebb pilóta” – magyarázta a Red Bull Racing honlapján a főnök.

F1: Verstappennél nincs most jobb versenyző 1

Horner a csapat kilátásait illetően is bizakodó, úgy véli, mostanra tényleg összeállt minden:

„Azt hiszem, a 2013 vége, a szabályváltozások óta nem voltunk olyan jó helyzetben, mint most. A Red Bull fiatalokba való befektetési filozófiájának köszönhetően a sportág minden területén feltörekvő tehetségeink vannak, ami döntő jelentőségű, a csapat pedig lendületben van.”

„Erősen kell majd kezdenünk, hiszen továbbra is Mercedes a mérce, de már az első futamtól szorongatnunk kell őket ahhoz, hogy tényleg esélyünk legyen győzni. Nagy a pezsgés, a várakozás a gyárban, ki kell ezt használnunk, építenünk kell a 2019-ben megszerzett lendületre.”

A Red Bullnál Verstappen mellett az ígéretesen teljesítő Alexander Albon vezetett a szezon második felében, a brit-thai ifjonc 2020-ra is marad a holland csapattársa.