Bár a Ferrarinál az elmúlt időszakban többször is jelezték, hogy szerintük 2020-ban is a Mercedes lesz a bajnokság favoritja, a csapatnál idén bemutatkozott Charles Leclerc azt reméli, hogy jövőre már versenyben lehet a címért, az ellenfele pedig csapattársa, Sebastian Vettel lesz majd.

“Majd ráírom az autóm oldalára, hogy boldog karácsonyt” – mondta nevetve a monacói a Gazzetta dello Sport gáláján, amikor arról kérdezték, mivel viszonozza majd Vettel karácsonyi ajándékát.

“A viszonyunk jobb, mint azt sokan képzelik. Mindketten nagyon szeretnénk győzni, de érettek is vagyunk. Seb nagyszerű bajnok, nagyon tapasztalt, hatalmas kihívás és lehetőség volt számomra vele versenyezni a Ferrarinál.”

“Sosem számítottam ilyen ferraris bemutatkozásra, sokkal jobban sikerült, mint vártam. Tudtam, hogy nagy kihívás lesz, de nagy lehetőség is. Főképp nem számítottam hét pole-ra” – magyarázta az idén két futamot nyerő, az időmérőkön a legeredményesebbként végző, a bajnokságban Vettel előtt záró 22 éves pilóta.

“A jövő év? Nagyon szeretnék a bajnoki címért küzdeni Seb ellen!” – állította.