A Forma-1-es mezőny többségének 2020 végén jár le a szerződése, Max Verstappen pedig a pilótapiac egyik fontos szereplője lesz.

A Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés, az olasz csapatnál Sebastian Vettel helye szabadulhat fel, bár nagyon úgy tűnik, hogy a csapatot csalással vádló austini nyilatkozata után a holland persona non grata lett Maranellóban.

Ezzel együtt a holland Ziggo Sport megkérdezte Verstappent arról, mit szólna ahhoz, hogy fiatal ferraris riválisa, Charles Leclerc mellett versenyezzen.

“Elég jó a viszonyunk” – mondta a monacóiról.

“Arra nincs befolyása, hogy ferraris ülést kapok-e vagy sem, de amúgy sem hiszem, hogy ez megtörténne. Nem jó két első számú pilóta egymás mellett – és ő sem hülye, nem?”

Bár Verstappen számára valószínűleg nem nagy veszteség, hogy nem mehet a Ferrarihoz, hiszen a Red Bull mindent megadna, hogy megtartsák, a Mercedesnél pedig tárt karokkal várhatják, visszatekintve azért így is bánja, hogy kerek perec csalással vádolta meg a Scuderiát:

“Nem igazán szeretnék már beszélni arról a nyilatkozatomról. Az eléggé világossá tette a dolgokat. Végső soron jobb lett volna várnom pár percet azzal az interjúval.”