A Forma-1-es csapatfőnökök top10-es listája már megjelent, az F1 hivatalos oldala ma pedig a versenyzők szavazásának eredményét is közzétette arról, kiket tartottak a legjobbnak társaik közül 2019-ben.

A Mercedes és a Ferrari párosán, valamint Kimi Räikkönenen kívül szavazó pilóták névtelenül összeállították az egyéni top10-eiket – önmagukra is szavazhattak, de nem mindenki élt a lehetőséggel –, majd a helyezéseket az F1-es pontrendszerre átváltva és összeadva alakult ki a végső sorrend.

Nem meglepő módon a világbajnokság végeredményéhez és a csapatfőnöki szavazáshoz hasonlóan a pilóták között Lewis Hamilton lett az első, akit a múlt heti listával egyezően a Red Bull-os Max Verstappen és a ferraris Charles Leclerc követ.

A versenyzők láthatóan nagyra értékelték Carlos Sainz idei mclarenes szereplését, hiszen náluk a spanyol futott be a 4. helyre. Az első ötbe még Valtteri Bottas fért be.

A Renault-val ugyan nem remekelt, de riválisai így is a 6. helyig juttatták Daniel Ricciardót, az újonc Lando Norrisnak pedig biztosan nagy elismerés, hogy Sebastian Vettel (8.) előtt zárt. A Williams újonca, George Russel lett a 9., míg a versenyzőtársak Pierre Gasly magára találását is értékelték, a Red Bulltól a Toro Rossóhoz visszaküldött, de ott teljesíteni képes francia hozta a 10. helyet.

Az F1-es versenyzők 2019-es top10-es listája

1. Lewis Hamilton (Mercedes AMG)

2. Max Verstappen (Red Bull)

3. Charles Leclerc (Ferrari)

4. Carlos Sainz (McLaren)

5. Valtteri Bottas (Mercedes AMG)

6. Daniel Ricciardo (Renault)

7. Lando Norris (McLaren)

8. Sebastian Vettel (Ferrari)

9. George Russell (Williams)

10. Pierre Gasly (Red Bull/Toro Rosso)