Fernando Alonso egy évvel ezelőtt szállt ki a Forma-1-ből, de a kétszeres világbajnok sosem zárta ki a visszatérést. A spanyol idén másodszor is nekifutott az Indy 500-nak, majd világbajnoki címmel zárta le a WEC-programját, a jövő évre pedig “csak” a januári Dakar-rali és az újabb Indy-kísérlet szerepel a naptárjában.

A nyár folyamán talán még ennél is homályosabb voltak a tervek, így simán belefért volna, hogy már 2020-ra F1-es autóba üljön, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko legalábbis azt állítja, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa, a Liberty Media Alonso “menedzsereként” arról érdeklődött náluk, tudnának-e helyet adni a spanyolnak.

“Azonnal jeleztük, hogy nincs szükségünk Alonsóra” – mondta az Auto Bildnek.

“A motorpartnerünk, a Honda miatt sem működne a dolog. Már az Alonso név hallatán is fejfájást kapnak” – utalt a nem túl jól sikerült közös mclarenes évekre.

A Red Bull Racingnél 2020-ban is Max Verstappen és Alexander Albon vezet majd, de a folytatás bizonytalan, Marko is elismeri, hogy a hollandot nem lesz könnyű megtartani.

“2020-ra olyan autót kell adnunk Maxnak, amivel világbajnok lehet, különben lelép. A színfalak mögött zajlanak a dolgok, döntő hetek következnek.”