Max Verstappen eddigi legerősebb Forma-1-es szezonját zárta, a Red Bull hollandja három futamot nyert, megszerezte pályafutása első (majd második pole-ját), a világbajnokságot pedig a Ferrari versenyzői előtt, a 3. helyen zárta.

A 22 éves versenyző a pályán elért eredmények mellett más pozitívumot is talált az idei évben: mára megtanulta kezelni a dühét, az indulatait, mondta a holland Ziggo Sport adásában.

“Idén sokkal higgadtabb voltam a kamerák előtt, sokkal zenebb. Ez általában jobb így. Csapkodni, hajigáni sosem szoktam, azt édesapám sosem engedte, de néha dühös lesz az ember, ez elkerülhetetlen, emberi dolog. De megtanultam, hogy amikor dühös vagyok, várjak egy kicsit, mielőtt a kamerák elé állok. Korábban amikor nagyon mérges voltam, néha kihagytam a nyilatkozatokat, de ma már nem teszek ilyet” – magyarázta.

A dühöt, az indulatokat az F1-ben jelenlévő, a győzelemre irányuló nyomás is táplálhatja, de Verstappen azt mondta, ő ezt nem érezte idén.

“Nem igazán tapasztaltam ezt. Talán akkor jön majd, amikor rögtön jó autóval kezdjük az idényt. A csapat természetesen győzni akar, de egyelőre még el kell jutnunk oda, hogy lehetőségünk legyen rá. De az idény vége felé már közel jártunk hozzá.”