A Pirelli a 2020-as szezonra új keverékű és konstrukciójú gumikat fejlesztett, ám az első élesben való kipróbálásuk után a pilóták és csapatok negatív visszajelzéseket adtak, majd a hosszabb és reprezentatívabb körülmények között lezajlott kétnapos abu-dzabi teszt sem győzte meg őket, ezért hétfőn az alakulatok egyhangúlag az új abroncsok bevezetése ellen szavaztak, jövőre is maradnak az idén használt termékek.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn nem örül a döntésnek.

“Sajnálatos, mert a 2020-as gumikkal az volt a cél, hogy a pilóták jobban támaszkodhassanak rájuk a versenyszituációkban. Nem az volt a cél, hogy gyorsabbak legyenek, nem lett volna probléma, ha az ideinél egy kicsit lassabbak az új gumik. A lényeg az volt, hogy jobban megfeleljenek a pilóták igényeinek, a versenyen keményebben vezethessenek velük, a jelek pedig azt mutatták, hogy a Pirelli ezt teljesítette is” – magyarázta a Racfans.netnek.

“Én azt szerettem volna, ha kitartanak a 2020-as gumik mellett, mert szerintem azok megoldották a problémákat. De a döntés a csapatoké, az eredmény pedig ismert.”